Single & Fabeaulous

Single & Fabeaulous. That’s me right now. En dat voelt eerlijk gezegd heel erg goed. Aan niemand verantwoording afleggen over waar ik ga en sta, zelf knopen doorhakken over grote beslissingen (zoals het impulsief veranderen van je interieur), je benen wekenlang niet hoeven scheren… Just kidding (kinda). Good times. Je hebt wel eens van die mensen die dat dan op de een of andere manier sneu voor je vinden. “Je vindt nog wel iemand die bij je past hoor.” of “Heb je nog geen vriend?” Wauw. Alsof single zijn zo’n issue is. Rot toch een eind op man. Natuurlijk sta ik wel open voor het leren kennen van een leuke man, maar ik wil zeker geen genoegen nemen met minder dan waar ik voor wil settelen. Oké, vooruit, ietsje minder dan, we hebben immers niet allemaal een Dwayne Johnson op de hoek van de straat wonen. 😉 God, I wanna shred that man to pieces (in the best way ever!).

Dwayne

Het punt is dat er niets ergers is dan gevangen zitten in een relatie waarin je niet gelukkig bent. Dát is pas sneu. Jezelf zo ver wegcijferen, dat je jezelf niet meer herkent. Geen eigen mening meer hebt, je altijd schikt naar de wensen van een ander, je afvraagt of dit nou is wat het leven inhoudt. That’s sad. And most of us – including me – have been there. Daten is leuk. Verliefd zijn nog veel leuker. Verliefd op het leven nog het fijnste. Free yourself en weet hoe het voelt om dat gevoel weer eens te hebben. Settle niet te snel voor de eerste, de beste, maar doe ervaringen op om te weten wat je eigenlijk wilt. Leer jezelf eerst eens goed kennen voor je een ander het privilege biedt om jou beter te leren kennen. Settle pas voor de allerbeste. There’s nothing wrong with being single. Wanneer je me vraagt waarom een leuke meid als ik nog steeds single is, weet dan dat voor mij het beste nog te komen staat. Ik ben niet zielig, ik ben niet incompatible, ik ben een zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil, en beter nog, weet wat ze waard is. Blessings come to those who wait (so if you’re waiting on me… I’ll be fashionably late.)

Hoe ouder we worden en meer beseffen wat we willen, hoe selectiever we worden. Ik ben veel meer gaan relativeren. Wanneer ik een leuke man leer kennen wordt er in mijn hoofd een denkbeeldige checklist afgevinkt met pro’s & cons. Aan de hand daarvan beslis ik wel wat ik wil. Psychologen beweren zelfs dat er maar 7 luttele seconden voor nodig zijn om te bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt of niet. Dus met mijn checklist (die absoluut langer nodig heeft dan 7 seconden) komt het mannelijk geslacht er nog heel goed van af. Zo kritisch ben ik dan ook weer niet.

Vooruit kijken is leuk, maar ik leef nu. Terugkijken op wat er geweest is, is ook belangrijk, ook al zijn het niet altijd fijne herinneringen. Het maakt deel uit van mijn persoon. Bizarre dates, vervelende (maar ook leuke) relaties, veel wijze levenslessen, gênante verhalen… Men zegt wel eens “Je zou er een boek over moeten schrijven! Een mix van Bridget Jones’ Diary en Sex And The City“. Ja, ik herken mezelf er inderdaad feilloos in. Op feestjes, op de werkvloer, tijdens een avondje uit met de meiden, ik ben er altijd wel voor in om anderen te laten lachen om mijn bizarre dateleven. En waarom zou ik het dan eigenlijk niet delen op mijn eigen blog? Als een soort van gecensureerd (we’re only on first base here) dagboek. Ik heb daarom besloten een (dag)boekje open te doen over mijn ‘Journey of love’ (gatver, wat klinkt dat slecht), en zo nu en dan een kijkje in mijn privéleven te geven. Er is een hoop om over te lachen, veel om over te huilen, maar vooral veel om van te leren. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. After all, the best is yet to come.

I’m single & Fabeaulous!

Picky

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*