Love stoned Pt. I | The High

Wanneer je single bent, lijkt het soms alsof het aanbod aan leuke mannen met de tijd daalt naar een ijskoud nulpunt. Alsof alleen de hopeloze gevallen overblijven. Zoals asielhonden die niemand wil adopteren. The good ones always seem taken. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg om een geschikte kandidaat te treffen, als je daarnaar al opzoek bent. Ben je dat niet, dan is de kans bijzonder klein dat je out of the blue wordt benaderd door een droomman welke om mysterieuze redenen nooit in beslag is genomen door een gewillige vrijgezelle chick. Maar from the minute dat je opnieuw een relatie instapt, ben je opeens de nieuwe it girlEvery man wants a piece. Waarom? Waar waren al die hongerige hyena’s toen je als een mals gazelletje lenig door de straten dartelde? Hebben ze soms de waardering van een andere kerel nodig om te beseffen dat je eigenlijk gewoon een trophy wife bent? Gaan ze je dan opeens de kop gek maken… Nee mannen, dat vinden wij dames helemaal niet leuk. Jullie brengen ons alleen maar in verwarring. Ga maar netjes in de rij staan wachten. Mocht het deze keer weer niet lukken, kunnen we jullie als reservespelers altijd nog het veld oproepen. Zo zijn we dan ook wel weer.

Maar het is natuurlijk altijd de uitzondering welke de regel bevestigt. Ik ben nu sinds enkele maanden single (& fabeaulous) en moet eerlijk bekennen dat me dat eigenlijk wel heel erg goed is bevallen. Ik moest weer even terugkeren naar mezelf. Get centered. Tijd aan mezelf besteden en een plan de campagne bedenken voor de nieuwe fase in mijn leven. Dat was het plan. Was. In some crazy twist of faith ben ik volledig onverwacht terecht gekomen in een liefdestriangel. In plaats van de gebruikelijke situatie waarin het aanbod aan leuke singles behoorlijk te wensen overlaat, zijn er op dit moment drie fantastisch leuke singles in mijn leven. Drie mensen welke allen op geen enkele wijze op elkaar lijken. Sterker nog, ze hadden niet meer van elkaar kunnen verschillen. Twee mannen welke beiden de uitersten van het spectrum representeren, en als klap op de vuurpijl een vurige vrouw, welke mijn gedachtes over mijzelf compleet ondersteboven heeft gegooid. Ja, een vrouw, dat lees je goed. In plaats van centered en in control, ben ik meer in de war dan ooit tevoren. Alsof het hele universum samenspant en mij voor de ultieme vraag heeft gesteld: “What the hell do you want, woman?”  En het antwoord ben ik tot op heden schuldig gebleven. Ik ben nog nooit zo besluiteloos geweest.

Om maar bij het begin te beginnen, is er man #1. Laten we hem ‘Bas‘ noemen. Bas is een lieve man. Bas verzorgt dinertjes, laat op zaterdagmorgen onverwacht een mooie bos bloemen bezorgen met een lieve kaart, is attent en vooral aseksueel. Oké, oké, dat is wat overdreven. Bas neemt zijn tijd, doet het rustig aan en wil vooral geen dingen overhaasten. Hij is ietwat ouder dan ik en heeft zijn wilde haren inmiddels wel verloren. Wanneer er een ondeugende opmerking wordt gemaakt, zal Bas respectvol zijn en hier niet op ingaan, ook al is dat stiekem wel wat ik wil. Ik hou van spanning, en alhoewel het natuurlijk niet alleen draait om passie en temperament, mag het zeker niet ontbreken. Bas biedt mij eigenlijk de zekerheid waarnaar ik verlang. Wanneer hij naar mij kijkt, zie ik in zijn ogen hoeveel hij om mij geeft. Bij hem draait het om kleine aanrakingen en lieve woordjes.  In het verleden heb ik vaak geneigd naar het cliché van bad boys, maar Bas is eigenlijk wat ik denk nodig te hebben in een stabiele relatie. Intelligent, stabiel, zorgzaam… eigenlijk een ideale vader voor je kinderen. Maar niet de ideale stallion tussen je lakens.

Man #2, oftewel ‘Lars‘, is echter van een volledig ander kaliber. Lars is assertief, weet wat hij wil, en is ook niet bang dat duidelijk kenbaar te maken. Hij is gepassioneerd, een go getter, en absoluut een charmeur eerste klas. Hij heeft al de nodige ervaring opgedaan wanneer het aankomt op the ladies, ondanks het feit dat hij enkele jaren jonger is dan ik. Een echte (carrière)tijger. Strak in het pak, en designer sunglasses in z’n halflange lokken. Lars geeft niets om subtiele hints. Zijn complimenten vloeien rijkelijk. Hij belt zomaar even op “Heb ik je vandaag al verteld wat voor een mooie, lieve, karaktervolle vrouw je bent? Bij deze.”. Lars is suave. Ik hou van gepassioneerde, assertieve, intelligente mannen. Wie niet? Maar laten we eerlijk zijn, natuurlijk heb ik ook zo mijn twijfels. Hij is een enorme flirt. Een ‘gladjakker‘, zoals ik wel eens grappend naar hem verwijs. En dat kan hij heel goed hebben, want aan zelfspot ontbreekt het hem niet. Maar hoe authentiek en betrouwbaar maakt hem dat? Om over het bieden van enige vorm van zekerheid maar niet te spreken.

En dan is er ‘Angel”. En dat is ook wat ze is. Een engel. Afgezien van het feit dat het een prachtige vrouw is, met haar lange benen en lange blonde haren, is ze ongelooflijk sociaal en staat ze als een strijder in het leven. Ze is spiritueel, zeer intelligent en heeft een hart vol passie. Je kunt haar niet in een hokje plaatsen, en dat wil ze ook helemaal niet. Anders dan Angel ben ik niet biseksueel, maar wauw, wat is dit een prachtig mens. Een amazone. Je kunt gewoonweg niet om haar heen. Je kunt haar niet negeren. En wanneer ik met haar praat, kan ik niet anders dan verdwalen in haar sprookjesbos. The connection is booming.

Op dit moment wordt alles uit de kast getrokken. Lars is daarin zeer progressief. When he sees something he likes, he goes after it. Onverwachte bezoekjes, urenlange telefoongesprekken en een waterval aan complimenten zijn volgens hem slechts ‘het begin’. Naar eigen zeggen wil en zal hij mij voor zich blijven winnen. En ja, natuurlijk ben ik uitermate nieuwsgierig naar zijn doorzettingsvermogen en inventiviteit. The sky is not the limit ladies, there are footsteps on the moon. Ik hou van die directe aanpak. Bring it on. Show me what you’ve got. Assertiviteit, ik hou ervan. Vrienden, familie, iedereen mag het van hem weten. Hij heeft een doel voor ogen en zet al het geschut in om dat te kunnen bereiken. Mijn ervaringen met jongere mannen zijn niet altijd de beste geweest (as you know), maar ik kan niet anders dan genieten van deze jonge hond. Eager to pleaseAnd they called it puppy love… Bas daarentegen heeft een totaal andere aanpak. Veel voorzichtiger. En dat contrast is heerlijk. Zo verlegen, timide en bang om iets verkeerd te doen. En over het algemeen neem ik juist daarom een passieve houding aan. I love being in control. Wil je het? Work for it. Laat maar zien hoe ver je uit je comfort zone kunt stappen. Maar soms, heel soms, daag ik hem uit. Een blik, een bijdehante opmerking, een subtiele aanraking… iets dat hem even volledig van zijn stuk brengt. De blik in zijn ogen is dan priceless. De situatie met Angel loopt als een goudnerf tussen deze rocky road. Ze laat me grotendeels vrij om mijn eigen pad te ontdekken, maar net als Bas en Lars heeft ook zij steeds meer behoefte aan duidelijkheid. En dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. De druk wordt steeds hoger.

In eerste instantie was het nog haalbaar om voldoende afstand te bewaren tussen hen drieën, maar as time passes wordt dat steeds gecompliceerder. Angel is vanaf the get go op de hoogte geweest van Lars en Bas. Alhoewel ik het soms moeilijk vind met haar hierover te praten, ben ik daarover wel steeds eerlijk en rechtuit geweest. Afgezien van het feit dat er een bijzondere situatie tussen ons bestaat, is zij op de eerste plaats een van mijn beste vriendinnen. Ik zou onze vriendschap nooit op het spel willen zetten. En een ware, hechte vriendschap is altijd gebaseerd op het principe van vertrouwen en eerlijkheid. Bas kent mijn (mijn inziens gegronde) angsten voor commitment. Ik stap niet zomaar meer een relatie in. I’ve got too much baggage with me. Iemand goed leren kennen alvorens je besluit een relatie aan te gaan, is zo gek nog niet. En in die context kan hij ook dogen dat Angel en Lars in mijn leven zijn. Angel is a mutual friend. Lars kon ik niet langer verborgen houden. “Waarom doe je zo geheimzinnig? Met wie heb je dan iets afgesproken?” Ik kan, ga en wil niet liegen. Hij verdient mijn eerlijkheid. Wat hij daarmee doet, is aan hem. Ik ben niet van hem, hij is niet van mij. En ja, natuurlijk kwetst hem dat. Maar ik heb aangegeven dat wanneer het voor hem te veel is, hij zelf dient te besluiten afstand van mij te nemen. Maar daarvoor zijn zijn gevoelens te diepgaand. Lars is te zelfverzekerd om anderen als concurrentie te beschouwen. Hij is op de hoogte van Angel en Bas, maar beperkt zijn zorgen tot een minimum. Hij heeft wel eens recht op de man af gevraagd of Bas wellicht een concurrent vormt, maar ik heb hierop geen eenduidig antwoord gegeven. Als ik het zelf niet weet, hoe wil ik het dan uitleggen aan een ander?

Zoals je zult begrijpen verkeer ik momenteel in een lastige positie. En dan heb ik het niet eens over de verwikkeling van deze drie personen in mijn leven. Het maken van afspraken voelt als een ingewikkelde legpuzzel. Hoe pas ik alle stukjes in elkaar, onderhoud ik vriendschappen en houd ik ook nog eens voldoende tijd over voor mezelf? I sometimes feel like Wonder Woman. Allen verrijken zij mijn leven op hun eigen manier. Ik voel me eigenlijk als een kid in a candy store. De illusie dat ik alles wat ik wil ga vinden in één persoon, die heb ik inmiddels wel laten varen. Daarom geniet ik hier ook zo van. Het is bijna ‘knip-en-plak daten‘. Samen vormen ze de perfecte partner. Wanneer Bas de passie had van Lars, Lars de zachtaardigheid van Bas, en Angel gewoon een piemel had, was alles eigenlijk gewoon perfect geweest. Maar de realiteit is anders. En hoe dan ook, uiteindelijk zal ik voor de keuze worden gesteld. En de gedachte alleen al zet me voor het blok. Want hoe ik het ook wend of keer, ik zal altijd afstand moeten nemen van iets waar ik mij gewoonweg heel erg goed bij voel. Maar ik ben niet de enige deelnemer in deze love game. Ik zal, alleen al uit respect voor hen, maar tevens om enigszins mijn eigen sanity te bewaren, een keuze moeten maken. En niemand kiezen is natuurlijk ook een optie. De druk wordt steeds hoger. They need answers, and so do I. Deze triangel heeft scherpe hoeken and somebody might get hurt.

-5C-22Well behaved women rarely make history-5C-22

One thought on “Love stoned Pt. I | The High

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*