#NOTD | Zoya | Normani

Onlangs kreeg ik een ontzettend mooie nagellak van het merk Zoya toegestuurd. Het merk Zoya maakt nagellakken welke vrij zijn van giftige stoffen, zoals formaldehyde, dibutylftalaat, tolueen en kamfer. De nagellakken zijn vegan en – wat ik ook heel erg waardeer – dierproefvrij. Voor mij reden genoeg om deze polish te reviewen in deze eerste Nails of the Day.

De polish van vandaag draagt de naam Normani. Ik ben gek op taupekleurige nagellakken, omdat ze warm, trendy en neutraal zijn. Je kunt ze eigenlijk bij bijna elke outfit matchen. Normani hoort zeker in deze categorie thuis. Om een perfecte dekking te krijgen, dien ik twee coats aan te brengen. De nagellak is dan ook volledig dekkend. Het kwastje is smal, dus in plaats van drie strookjes, dien ik er soms vier aan te brengen per nagel. De droogtijd is gemiddeld, ongeveer 5 à 6 minuten voordat ik mijn handen door mijn haren kan halen, zonder mijn nagellak te beschadigen.

IMG_5328

Ik vind de kleur ontzettend mooi. Precies zoals in het flesje. Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar sommige nagellakken drogen anders op je nagels dan de kleur die je ziet in het flesje. Wanneer ik mijn nagels de volgende dag – aan het einde van de werkdag – bekijk, zie ik dat hij al iets aan het afslijten is aan de toppen van mijn nagels. Ik moet wel vermelden dat ik een kantoorbaan heb, en mijn nagels misschien vaak op die plek het toetsenbord hebben geraakt. Voor het overige gedeelte blijft de polish goed zitten, ook na het douchen, afwassen en schoonmaken. Na vier dagen zie ik de eerste hele fijne chips, maar het is niet zo dat ik mijn nagels meteen opnieuw moet lakken.

Zoya biedt een uitgebreide collectie aan kleuren en finishes. In gebruik vind ik de nagellakken niet heel anders dan andere nagellakken, maar het feit dat deze nagellak first and foremost dierproefvrij is, natuurlijk én vrij van giftige stoffen, geeft me wel een ontzettend goed gevoel.  Guilt-free, daar hou ik van. Het komt uiteindelijk aan op de ethische afweging die je voor jezelf moet maken. De nagellak is niet supercalifragilisticexpialidocious, maar wel ethisch verantwoord. En om heel eerlijk te zijn, vind ik dat toch wel heel zwaar wegen.

De nagellakken van Zoya zijn in Nederland onder andere verkrijgbaar bij webshops als www.makeupmusthaves.nl en www.prettypolish.nl.

Zoya | Normani     € 11,99

One thought on “#NOTD | Zoya | Normani

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*