Basics Of Beauty | Make-up Tools

Elke make-up artist zal je vertellen dat een mooi eindresultaat grotendeels afhankelijk is van de tools die je gebruikt voor het aanbrengen van make-up. Het gebruiken van de juiste kwasten en make-upsponsjes kan ervoor zorgen dat je een veel natuurlijkere en blended  finish bereikt. In deze editie van Basics Of Beauty leg ik je daarom graag uit welke brushes en sponges een absolute must zijn voor make-up loversWelk penseel dien je waarvoor te gebruiken? En nog belangrijker: waarom? Want wanneer je de basics begrijpt, zal het aanbrengen van make-up een stuk gemakkelijker worden. Let’s go!

362862e3ed8a0985585354ec1b1fb1ba

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Primer & Foundation

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Laten we beginnen met de basis van je make-up, namelijk primer en foundation. Het aanbrengen van een primer gaat het snelst door deze met je vingertoppen over je gelaat te verdelen. Aangezien er geen kans is op een streperig of vlekkerig effect, is hiervoor een penseel geen vereiste. Gebruik je een getinte primer voor je oogleden (bijv. een Longwear Paint Pot van MAC), raad ik aan hiervoor wel een brush te gebruiken. Hier kom ik later op terug.

Voor het aanbrengen van foundation, raad ik aan altijd een kwast of make-upspons te gebruiken. Je foundation is niet voor niets de basis van je make-up. Bij een slordige applicatie creëer je meteen een rommelig canvas om de rest van je make-up aan te brengen. Je start je look al meteen met een achterstand. Er zijn tegenwoordig diverse tools welke technieken bieden waarmee jij een flawless base kan creëren. Voor een  onnatuurlijke basis is er geen geldig excuus!

  • Flat Foundation Brush

Een flat foundation brush is een makkelijke tool om foundation gelijkmatig te verdelen over het gezicht. Omdat de haren in deze brush plat zijn, kun je er echter geen circulerende bewegingen mee maken. Je penseel in een ronddraaiende beweging over je gezicht laten gaan, zorgt voor een mooi blended effect (geen lijntjes in je foundation). Een flat foundation brush kan door zijn vormgeving soms een streperig effect achterlaten indien je je foundation enkel met deze kwast aanbrengt, en niet vervolgens blend. Met het blenden van make-up wordt bedoeld dat je het product (in dit geval foundation, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om oogschaduw e.d.) diffuus aanbrengt. Je wilt natuurlijk geen lijnen of strepen achterlaten in je foundation. Blenden doe je het beste door met je brush ronddraaiende bewegingen te maken tijdens het aanbrengen van je make-up. Dit zorgt voor het meest natuurlijke effect. Het fijne aan deze brush is daarentegen wel dat je hiermee precisiewerk kan leveren, bijvoorbeeld wanneer je foundation strak langs je wenkbrauwen, lippen, of onder je ogen wilt aanbrengen. Gebruik dit penseel voor het aanbrengen van vloeibare foundations of voor het aanbrengen van crèmecontour (let wel, voor het blenden zul je een andere brush nodig hebben).

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Foundation Brush | No. 6

chanel1

Lancôme | Foundation Brush | No. 03

Lancome1

 realTechniques | Pointed Foundation Brush

RealTechniques1

 realTechniques | Essential Foundation Brush

RealTechniques2

GOSH | Foundation Brush | No. 324

Gosh1

  • Flat Top Foundation Brush

Een flat top foundation brush heeft in tegenstelling tot een flat foundation brush geen platte haren, maar een rond uiteinde. Dit zorgt ervoor dat je je brush in circulerende bewegingen over je gezicht kunt bewegen. Deze techniek zorgt voor een zeer natuurlijke finish, aangezien je het product goed kunt verdelen over je hele gezicht, en dit penseel geen lijntjes zal achterlaten. De haartjes in deze kwast staan dicht op elkaar. Hoe dichter de haartjes in een kwast op elkaar zitten, hoe dekkender de uiteindelijke finish is.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Dior | Backstage Powder Foundation Brush

Dior1

MAC | Slanted Flat Top Foundation Brush | No. 196

MAC2

H&M | Foundation Brush

H&M1

  • Stippling Brush

Een stippling brush heeft net als een flat top foundation brush een rond uiteinde, waardoor foundation streeploos kan worden aangebracht. De haartjes van een stippling brush staan ietwat verder uit elkaar dan het geval is bij een flat top foundation brush. De dekking is daardoor iets minder heavy. Ideaal wanneer je een BB cream draagt of gewoonweg je foundation wat lichter wilt aanbrengen.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Blending Foundation Brush | No. 7

chanel2

realTechniques | Expert Face Brush

RealTechniques3

realTechniques | Stippling Brush

RealTechniques4

e.l.f. | Stipple Brush

elf1

  • Make-up Sponges

Wanneer het aankomt op make-upsponzen is er één welke er met hoofd en schouders bovenuit steekt: the beautyblender. De beautyblender is een eivormige make-up sponge welke anders dan andere make-upsponzen vochtig dient te worden gebruikt. Wanneer je de beautyblender vochtig maakt, zul je zien dat deze grootte toeneemt. Zorg ervoor dat de spons vochtig is, niet kletsnat. Verdeel je met een beautyblender foundation over je gezicht, zorgt dit voor een airbrushed finish. Niet alleen worden er geen strepen achtergelaten, bovendien wordt elk teveel aan product dat je hebt aangebracht door de spons opgenomen. No cake face! Breng foundation niet wrijvend aan, maar druk de foundation met de spons zachtjes in de huid door kleine ‘bonzende’ bewegingen te maken met de beautyblender tegen je huid. Een andere make-up sponge welke zonder twijfel een mention verdient is de Miracle Complexion Sponge van realTechniques. De finish welke je bereikt met deze spons is niet gelijk aan die van de beautyblender, maar het is wel een voordeligere optie welke zeer zeker van uiterst goede kwaliteit is. De Miracle Complexion Sponge kan vochtig worden gebruikt, maar droog gebruik wordt aangeraden.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

The Original Beautyblender

Beautyblender

realTechniquesMiracle Complexion Sponge

1426_real-techniques_miracle-complexion-sponge_ppi-package-front-m1

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Concealer

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Na het aanbrengen van je foundation, is een concealer een handig product voor het verbergen van donkere kringen en oneffenheden. Gebruik voor het precies aanbrengen van een concealer een kwast met lange platte synthetische haren, zoals de Pointed Foundation Brush van realTechniques. Zo kun je het product op precieze wijze aanbrengen en vervolgens blenden met een beautyblender, een make-upsponsje of een brush, bijvoorbeeld de Deluxe Crease Brush van realTechniques. Deze brush heeft haren die de juiste dichtheid hebben om de dekking van de concealer te behouden, maar er tevens voor te zorgen dat de concealer mooi blend met je foundation.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Concealer Brush

chanel13

realTechniques Deluxe Crease Brush

realtechniques10

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Poeder & Bronzer

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Voor het aanbrengen van poeders en bronzers kies je voor een brush met een groot haaroppervlak en een medium haardichtheid. Dit zorgt niet alleen voor een vlotte applicatie, maar tevens voor een natuurlijke, niet al te hevige dekking. Een klassieke powder brush of een kabuki brush is hiervoor een goede keuze. Deze kwasten geven je de juiste dekking, maar zorgen er tevens voor dat je geen harde lijnen ziet.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

ChanelAngled Powder Brush No. 2

chanel3

realTechniques Setting Brush

realtechniques8

realTechniques Powder Brush

realtechniques6

realTechniques Retractable Kabuki Brush

realtechniques7

Chanel | Touch Up Brush

chanel4

Chanel | Retractable Kabuki Brush

chanel7

Dior Backstage Powder Brush

Dior-Beauty-Bronzer-Brush

Michael Kors | Bronzing Powder Brush

michaelkors1

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Contour

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Voor het contouren van het gezicht is er bij voorkeur meer dan één brush vereist. Immers heb je voor het contouren van je neus een veel fijnere kwast nodig dan voor het contouren van je wangen. Gebruik bij voorkeur een kwast welke een niet te groot oppervlak heeft aan haren. Hoe groter het oppervlak van de haren, hoe wijder het product wordt verspreid. En wanneer je een contour aanbrengt, draait het natuurlijk om precisie. Voor het contouren van de wangen is een brush met platte haren het meest geschikt. Let wel, gebruik voor het aanbrengen van een poedercontour geen flat foundation brush, want de haren van deze brushes hebben een te hoge dichtheid om het product mooi te kunnen blenden. De Luxe Face Paint brush van Zoeva, of de Ita Kabuki Brush van Nars zijn hiervoor speciaal ontwikkeld. Gebruik voor het contouren van je neus en lippen bijvoorbeeld de Deluxe Crease Brush van realTechniques (zie onder het kopje ‘Concealer’).

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Zoeva | Luxe Face Paint | No. 109

Zoeva5

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Blush

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Blush is een product dat je niet al te heftig wilt aanbrengen op je gezicht. Een heavy hand kan namelijk al snel leiden tot een clownesk effect. And that ain´t cute baby. Onthoud ook hier weer de voorname regel dat elke kwast welke veel dicht opeenstaande haartjes heeft, het product ook heftig geconcentreerd aanbrengt. Voor het aanbrengen van blush kun je daarom het beste kiezen voor een kwast die een niet al te compacte haardichtheid heeft, maar de blush wel precies kan aanbrengen.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Dior | Backstage Cheek Brush

Dior2

Ecotools | Tapered Blush Brush

Ecotools1

Zoeva | Luxe Sheer Cheek | No. 127

Zoeva2

realTechniques | Blush Brush

realtechniques5

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Highlighter

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Voor het aanbrengen van een highlighter gebruik ik persoonlijk het liefst een fan brush. Een fan brush heeft bij zijwaarts gebruik een groot oppervlak om poeders licht te verdelen over je gezicht. Een highlighter wil je niet te heavy aanbrengen, aangezien dit al snel kan zorgen voor een onnatuurlijk, metalliek effect. And we ain’t born that way baby. Wil je highlighter heel precies, doch lichtjes aanbrengen (bijvoorbeeld op de brug van je neus of op je Cupid’s bow), kun je hiervoor ook het snijvlak van de brush gebruiken.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Fan Brush

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Wenkbrauwen

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Voor alle ins and outs voor het shapen van je wenkbrauwen vind je hier op www.fabeaulous.nl een how to tutorial. Gebruik voor het preparen van je wenkbrauwen allereerst een spoolie (eenzelfde borsteltje dat je gebruikt voor het aanbrengen van je mascara) om je brows allereerst in vorm te kammen. Om je wenkbrauwen in te vullen gebruik je het beste een angled brow brush. Deze kwast heeft namelijk een kort, schuin aflopend haaroppervlak, zodat je de natuurlijke haartjes van je wenkbrauwen makkelijk kunt simuleren. De dichtheid van de haren zorgt ervoor dat je het product voldoende geconcentreerd kunt oppakken en aanbrengen.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Brow/Lash Brush | No. 11

chanel5

Chanel | Angled Brow Brush | No. 12

chanel15

Anastasia Bevery Hills | Brush No. 15

ABH

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Oogschaduw

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Brushes  voor het aanbrengen van oogschaduwen en pigmenten komen in all shapes and sizes. Elke kwast heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Voor het packen van shadows, tot aan het detailwerk in je inner corners. In deze sectie bespreek ik de meest gebruikte, voornaamste kwasten.

  • Flat Shader Brush

 

Wanneer een oogschaduw op pigment hevig wilt aanbrengen op je oogleden, is het aangeraden hiervoor een flat shader brush te gebruiken. De haren van deze kwast staan dicht op elkaar, waardoor je met zijwaartse kanten van deze kwast veel product kan oppakken.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Cream Shadow Brush | No. 27

chanel9

Chanel | Small Eyeshadow Brush | No. 15

chanel14

Chanel | Small Eyeshadow Brush | No. 25

chanel18

Chanel | Small Angled Shadow Brush | No. 23

chanel10

  • Pencil Brush

Indien je oogschaduw op zeer specifieke plekjes wilt aanbrengen, zoals in de binnenste hoeken van je ogen, kun je dit het beste doen met een pencil brush. De tip van deze brush is zo fijn, dat oogschaduw moeiteloos uiterst precies kan worden aangebracht.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Eye Contour Brush

chanel11

Dolce & Gabbana | Pencil Brush

d&g1

 

  • Blending Brush

 

Call me crazy, maar wanneer er één brush is welke ik het meest liefheb, is het de blending brush. Naar mijn mening een essentiële kwast welke het verschil kan maken tussen een amateuristische eye look met harde lijnen en een prachtige blended look. Wanneer je een blending brush op de juiste wijze gebruikt, zorgt deze ervoor dat er geen abrupt einde komt aan je oogschaduw, maar dat deze op diffuse, smokey wijze uitvaagt. Je kunt dit effect het beste bereiken door je brush langs de rand van je oogschaduw in circulaire bewegingen heen en weer te bewegen. Hoe langer je dit doet, hoe meer de kleur zal blenden in je volgende shadow. De haren van een blending brush zijn lang en staan wat wijder uit elkaar, zodat de kleur op subtiele wijze wordt verspreid.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Dolce & Gabbana | Big Blending Brush

d&g2

MAC Blending Brush | No. 217

MAC2

realTechniques Base Shadow Brush

realtechniques9

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Eyeliner

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Het aanbrengen van eyeliner vereist een strakke hand. Kies daarom bij het aanbrengen van een geleyeliner voor een brush met korte, dicht opeenstaande haren. Dit geeft je meer controle over je kwast. Draag je het liefst winged eyeliner? Kies dan voor een kwast met een kort, schuin aflopend haaroppervlak, gelijk aan een wenkbrauwkwast. Je kunt hiermee strakke, rechte lijnen trekken. Een klassieke eyeliner brush is ietwat buigzamer, hetgeen ervoor kan zorgen dat je gemakkelijker controle verliest bij het tekenen van je wing.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Eyeliner Brush | No. 13

chanel16

Zoeva Classic Liner | No. 317

Zoeva4

Zoeva | Wing Liner | No. 317

Zoeva3

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Wimpers

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Volle, lange wimpers zijn prachtig. Om je wimpers nog langer te doen lijken, kun je gebruik maken van een wimperkruller. Deze komen in zowel analoge als elektronische varianten. Een elektronische wimperkruller is vaak tevens verwarmd, hetgeen ervoor zorgt dat de krul in je wimpers langer blijft zitten.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

lancome1

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Lippen

∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴∴

Lipstick of lipgloss kun je natuurlijk straight away aanbrengen. Wil je echter zeer precies zijn, of breng je het product aan bij een klant, dan is het aangeraden om hiervoor een lippenseel te gebruiken. Je kunt het beste kiezen voor een kwast met synthetische haren, daar deze voldoende stevigheid (weerstand) bieden bij precieze applicatie en gemakkelijker te reinigen zijn na het gebruik van vloeibare of crèmige producten. Een geschikt lippenseel heeft bij voorkeur de vormgeving van een flat foundation brush, maar dan natuurlijk op een kleiner formaat. Je kunt met deze brush strakke lijnen trekken langs je lippen, en met de platte zijden grotere oppervlakken makkelijk vullen.

Favorieten uit mijn eigen collectie:

Chanel | Lip Brush| No. 33

chanel17

Chanel | Retractable Lip Brush

chanel8

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*