Catrice | Treasure Trove | Limited Edition

I love limited editions. Exclusief en vaak met met nét dat beetje extra. Dat vind ik ook zo leuk aan het merk CATRICE, want ze komen steeds weer uit met bijzondere limited collections. En 2016 wordt meteen goed ingeluid met de Treasure Trove collectie. Een prachtige collectie bestaande uit een oogschaduw palette, een liquid liner, een blush, een highlighter, drie kleuren lipsticks en vier kleuren nagellak. Allen in een luxe uitvoering. Vandaag review ik het palette “Blaze Of Glory” en de highlighter “Golden Grace”.

IMG_4131

Ik was eigenlijk niet in the market voor (nog) een palette met neutrale oogschaduws, maar toen ik het palette Blaze Of Glory on display zag staan, was ik toch weer hooked. De kleuren zijn neutraal, maar het palette biedt wel een mix van matte en glanzende oogschaduws. Met dit palette kun je daarom een daytime look creëren, maar ook een golden glamour look die geschikt is voor de avond. De pannetjes zijn best groot, dus met dit palette ben je wel even zoet. So far, so good!

IMG_4135

Op onderstaande foto zie je swatches van alle oogschaduws. De oogschaduws hebben geen naam, dus ik swatchte van boven naar beneden, van links naar rechts.

IMG_4149

IMG_4151

Helaas vallen de swatches behoorlijk tegen. Er komt nauwelijks pigment af van de oogschaduws. Vooral de bovenste vier oogschaduws vallen bijna niet op op mijn huid.

Tijdens het creëren van een look met dit palette merkte ik op dat wanneer ik de shadows met een penseel oppak, er meer pigment van de oogschaduws komt. Helaas is dit echter niet voor alle kleuren het geval. Vooral de gouden kleur (tweede van rechts, onderste rij) is bijna niet zichtbaar. De matte kleuren (eerste van de bovenste rij en de laatste van de onderste rij) zijn echter wel een stuk meer gepigmenteerd dan de swatches deden vermoeden.

Snapshot_20160124_100

Disclaimer: I know, I know… Mijn arm is witter dan mijn gezicht. Houd er rekening mee dat de belichting op deze foto van onder komt en recht op mijn arm schijnt.


De highlighter Golden Grace ziet er feestelijk uit! Een mooi sterreliëf en een warme gouden glans. Ik ben dol op highlighters (who isn’t?!) en kon de verleiding niet weerstaan om deze treasure te reviewen!

IMG_4145

IMG_4146

Op de onderstaande foto zie je een swatch van de Golden Grace highlighter.

IMG_4155

Helaas ben ik niet meteen onder de indruk van deze swatch. Wanneer ik de highlighter echter draag bij een volledige make-up look, is het effect een stuk mooier. De highlighter heeft voor mijn persoonlijke smaak een iets te grove glitter, maar het is de beste drug store highlighter welke ik tot nu toe heb uitgeprobeerd.

Snapshot_20160124_133

Ik heb gekozen voor een glamorous look met een prachtige gouden gloed. Neutraal, maar toch warm.

Snapshot_20160124_132

De swatches lieten naar mijn mening veel te wensen over. Na het maken van een volledige look met dit palette en deze highlighter, ben ik toch redelijk onder de indruk. Ben je nieuw in de wereld van make-up, of heb je nog geen palette met neutrale kleuren en wil je niet het geld uitgeven aan bijvoorbeeld een Naked palette van Urban Decay, dan is dit zeker een leuke optie. Heb je echter, net als ik, een breed scala aan paletten met neutrale kleuren, dan is Blaze Of Glory geen must. De highlighter is voor mij persoonlijk iets te glitterig. Ik houd het liever bij Mary-Lou Manizer van The Balm, of een van mijn andere high end highlighters. However, the choice is yours!

De Treasure Trove collectie van CATRICE is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat.

Palette “Blaze Of Glory” € 7,99

Highlighter “Golden Grace” € 4,59

Snapshot_20160124_65

Highlight on fleek!


Wat vind jij van de nieuwe Treasure Trove collectie van CARTRICE?

Laat me je mening weten door een reactie achter te laten op deze post!

I’d love to hear what you think!

4 thoughts on “Catrice | Treasure Trove | Limited Edition

    • Hey Mandy!

      Ja, dit palette heb ik ook in mijn stash. Ik heb ‘m alleen nog niet uitgeprobeerd. Lijkt het je leuk om hier binnenkort een review over te lezen? Dan laat ik je swatches zien, en zal ik je mijn mening geven over het palette. Dan weet je in ieder geval wat je van het palette kunt verwachten. Ik hoor het graag van je!

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*