Basics Of Beauty | Skincare Routine

Een mooie look begint met een goed verzorgde huid. Het verzorgen van je huid is dan ook key. Of je huid nu te droog is, te vet, last heeft van acné: het zijn ongemakken waaraan een goede skincare routine een verzorgende bijdrage kan leveren. En hoe we het ook wenden of keren, ieder van ons heeft wel iets. Sinds enkele jaren heeft mijn huid last van rosacea. Rosacea is een huidaandoening welke o.a. wordt gekenmerkt door roodhuid van de huid en kleine ontstekingen van de poriën. Dit zijn mijn klachten in een nutshell. Alhoewel deze aandoening meestal voorkomt vanaf het 30e levensjaar, begon mijn rosacea al in mijn twenties. Heel vervelend. Rode neus, onflatteuze bultjes… not a cute look. Huisartsenbezoekjes leidden tot het zien van een specialist, maar helaas bood geen enkele medicatie enig soelaas. Als ik al iets vond dat leek te helpen, waren de bijwerkingen dusdanig ongemakkelijk, dat ik het gevoel kreeg dat ik me maar beter bij mijn huidconditie kon neerleggen… yikes.

But hell no! Ik vond een oplossing. Een huidverzorgingslijn die zelfs voor mijn rebelse huid een boot camp bood. Niet in de vorm van een luxe crème of overrated lotion (and damn, I tried many of them), maar in de vorm van het eigen huismerk van Kruidvat. Oh yes, life-changing! Sinds het trouw volgen van mijn huidige skincare routine heb ik niet tot nauwelijks last van de symptomen van rosacea. Het heeft mijn leven in enorme positieve mate veranderd, aangezien ik nu een stuk zelfverzekerder door het leven ga. Dat klinkt wellicht melodramatisch, maar ben jij maar eens jong en heb een gezicht met de kleur van een apenbips. Ik schaamde me zo voor de conditie van mijn huid – welke voorheen altijd in goede tot zeer goede staat verkeerde – dat het mij daadwerkelijk belemmerde in mijn dagelijks leven. Ik meed openbare gelegenheden op momenten dat mijn huid erg veel symptomen vertoonde van de rosacea, en werd ook door vrienden en vreemden aangesproken met vragen als “Wauw, wat is er met jou gebeurd?”. Gelukkig heb ik daar dankzij mijn nieuwe wonderremedie (want zo beschouw ik het echt!) geen last meer van. Heb jij last van een probleemhuid en ben je naarstig opzoek naar een oplossing? Lees dan vooral even door. Al kan ik maar één iemand hiermee van een kwellend probleem verlossen, dan is het al meer dan de moeite waard geweest.

Foundation

Exfoliëren

Het exfoliëren van je huid is een belangrijke eerste stap bij het voorkomen van oneffenheden. Tijdens het exfoliëren verwijder je namelijk dode en beschadigde huidcellen, welke ervoor kunnen zorgen dat je poriën verstopt raken en je huid er dof en futloos uit ziet. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Onder die dode knakkers zit namelijk een fris en stralend nieuw huidje, wachtend om zichzelf aan de wereld te laten zien. Er zijn verschillende producten op de markt welke je kunt gebruiken voor het exfoliëren, maar ikzelf maak het liefst gebruik van de Kruidvat Intensieve Reiniging Scrubcrème met AbrikoosDeze scrubcrème bevat fijngemalen abrikozenpitten, welke ervoor zorgen dat je je huid peelt tijdens het zachtjes inmasseren van de crème. Natuurlijk en effectief. Na het gebruiken van deze scrubcrème voelt mijn huid fluweelzacht aan, en ziet er stralend uit. Van alle scrubmethodes welke ik tot nog toe heb geprobeerd, is deze crème mijn top contender. Ik scrub mijn huid één keer per week. Wanneer je je huid te vaak scrubt, loop je namelijk het risico ook de gezonde huidcellen te beschadigen.

9086450728990

Zuiveren

Om mijn huid zuiver te houden, gebruik ik de Kruidvat Huidzuiverend Dag & Nachtcrème. Tea tree olie heeft een antibacteriële werking en gaat ontstekingen tegen. Puistjes zijn kleine ontstekingen van de poriën, dus de tea tree in deze crème houdt de effecten van rosacea (o.a. kleine puistjes) goed in bedwang. Sinds ik deze dag & nachtcrème gebruik, is de roodheid in mijn gezicht drastisch afgenomen. Waar ik mij eerst liever ziek meldde dan mij met mijn rode snoet in het openbaar te vertonen, heb ik tegenwoordig nauwelijks last van oneffenheden. Ik breng de crème dagelijks direct na het reinigen van mijn gezicht aan. Zowel in de ochtend als in de avond. De geur is erg sterk en voor sommigen wellicht onplezierig, maar gezien het wonderbaarlijke effect op mijn huid, neem ik dat graag voor lief. De Kruidvat Huidzuiverend Dag & Nachtcrème bevat tevens kamille voor een verzachtend effect, en allantoïne,  een ingrediënt dat de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert en zorgt voor een goede hydratatie van de huid.

9086428839966

Hydrateren

Heb je last van vette huid? Dan is het aanbrengen van de Kruidvat Huidzuiverend Dag & Nachtcrème voldoende om jouw huid goed te verzorgen. Heb je net als ik last van een (zeer) droge huid? Dan raad ik je aan om na het aanbrengen van de tea treecrème tevens de Kruidvat Anti Age Dagcrème (ochtend) en de Kruidvat Anti Age Nachtcrème (avond) met granaatappel te gebruiken. Ook gewoon van het oude vertrouwde huismerk van Kruidvat. Deze crèmes hydrateren de huid, maar trekken wel lekker snel in. Je hoeft dus niet rond te lopen met een blinkend gezicht. Mijn huid was zo droog, dat er letterlijk witte velletjes – TMI, I know… – zichtbaar waren op mijn wangen en rondom mijn neus. Op zich al geen leuk gezicht, maar na het aanbrengen van (bijvoorbeeld) een foundation werden de droge plekjes nog beter zichtbaar. There was no hiding. Deze crèmes hydrateren mijn huid en helpen ook de kenmerken van huidveroudering te bestrijden. De granaatappel in deze crèmes is namelijk een bron van antioxidanten, welke beschermen om veroudering van de huid tegen te gaan. Tevens bevatten de dag- en nachtcrème met granaatappel vitamine A, wat beschermt tegen rosacea en eveneens helpt veroudering van de huid te bestrijden. Voor de huid rondom mijn ogen gebruik ik de Kruidvat Anti Age Oogcrème met granaatappel uit dezelfde lijn.

8969412247582 8969543876638 9086325981214

Niet vaak genoeg kan ik benadrukken hoe blij ik ben dat ik voor mijn huid een custom made oplossing heb gevonden. Eindelijk iets dat werkt en geen nare bijwerkingen heeft. Natuurlijk is elke huid anders, en hoeft hetgeen voor mij werkt niet per definitie voor een ander hetzelfde te betekenen, maar het is het proberen meer dan waard. Heb jij een vette huid? Sla de crèmes met granaatappel dan over. Heb jij geen last van oneffenheden als acné, maar heb je wel een droge huid? Probeer dan alleen eens de hydraterende crèmes. Make it work for you. Ik kan enkel mijn (zeer) positieve ervaringen delen, maar degenen aan wie ik persoonlijk advies heb mogen geven met betrekking tot huidverzorging, hebben tot nog toe allen te kennen gegeven inderdaad een positief effect te bemerken na het gebruiken van deze producten. De investeringskosten in deze beauty products vormen zeker geen belemmering, hetgeen altijd mooi is meegenomen. Wees lief voor jezelf en give it a go. Baat het niet, heb je het in ieder geval geprobeerd.

Ga jij de huidverzorgingslijn van Kruidvat zelf ook eens uitproberen? Vergeet me dan zeker niet te laten weten hoe jij het hebt ervaren!

Kruidvat Intensieve Reiniging Scrubcrème met Abrikoos | € 2,79

Kruidvat Huidzuiverend Dag & Nachtcrème | € 1,99

Kruidvat Anti Age Dagcrème | € 1,99

Kruidvat Anti Age Nachtcrème | € 1,99

Kruidvat Anti Age Oogcrème | € 1,99

7 thoughts on “Basics Of Beauty | Skincare Routine

    • Hartstikke bedankt Nancy! Zichtbare vaatjes (couperose) zal echter enkel via medisch ingrijpen kunnen worden behandeld. Ik ben heel benieuwd hoe je deze routine zult ervaren. Laat me vooral iets weten!

  1. Goede tip, als mijn scrub op is ga ik deze eens proberen. Ik heb nu de scrub van de hema, maar is eigenlijk net iets te grof vind ik. Verder heb ik van de hema een reinigings melk, tonic en dag/nachtcreme speciaal voor de droge huid. dit werkt voor mij heel goed.

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*