Basics Of Beauty | Nepwimpers

Honesty is key. Dat weerhoudt mij er echter niet van om af en toe vals te spelen. Valsspelen? Ja. I love falsies. False lashes that is. Er is geen enkele mascara die het kan winnen van mijn grote liefde voor nepwimpers. Niet voor elke dag, maar wanneer ik een full glamour look wil creëren, en daarbij een dramatische oogopslag wil, grijp ik altijd weer naar mijn trusty false lashes. De push-up BH voor je wimpers! Ik hoor echter vaak dat dames het toch maar lastig vinden om deze bad boys mooi aan te brengen, en vooral op hun plek te houden. In deze post wil ik je een aantal tips en trucs geven die het hopelijk een stuk makkelijker zullen maken.

Bij het kiezen van een set nepwimpers is het belangrijk te bepalen welke stijl het beste bij je past. Ga je voor individuele wimpers, of een volledige strip? Synthetische wimpers, of wimpers welke zijn gemaakt van echte haren? Ga je voor een natuurlijke look, of een meer dramatische look? Welke stijl past het beste bij de vorm van jouw ogen? Ik weet bijna zeker dat veel meiden die falsies dragen zich deze vragen niet eerder hebben gesteld. Toch is dit belangrijk, want een goede voorbereiding vermindert de kans op teleurstelling, en vergroot de kans op het gewenste resultaat.

Laten we beginnen met de vorm van je ogen. Er wordt onderscheid gemaakt in een aantal eye shapes, aan de hand waarvan je kunt bepalen welke stijl het beste bij jou past.

  • Amandelvormige ogen

Je ogen zijn amandelvormig wanneer ze de vorm hebben van een amandel. De buitenste hoeken van je ogen lopen iets omhoog. Wanneer je recht vooruit kijkt, zie je dat je iris voor een klein gedeelte onder zowel je bovenste als je onderste ooglid verdwijnt. Wanneer je amandelvormige ogen hebt, zullen alle stijlen lashes bij jouw oogvorm passen. Twijfel jij erover of jouw ogen amandelvormig zijn? Vergelijk je ogen dan eens met de mijne, aangezien ik ook amandelvormige ogen heb.

  • Prominente ogen

We spreken over prominente ogen wanneer het bovenste en onderste ooglid duidelijk zichtbaar zijn rond het oog. Kies niet alleen voor een strip nepwimpers over de bovenste wimperrand, maar tevens onder de onderste wimperrand. Dit balanceert je look, waardoor je ogen dieper in de kassen gelegen lijken.

  • Diepliggende ogen

Je ogen zijn diepliggend, wanneer ze dieper in je oogkassen liggen. Hierdoor lijkt je wenkbrauwbot meer naar voren te komen. Heb je diepliggende ogen, dan past een set lashes bij jou waarvan de wimpers in het midden langer uitlopen dan aan de buitenzijden. Hiermee haal je je ogen meer naar voren.

  • Hangende ogen

Wanneer je ogen hangen, liggen de buitenste hoeken van je ogen lager dan de binnenste ooghoeken. Het ‘puppy eyes’ effect. Kies voor een set wimpers waarvan de buitenste wimpers het langst zijn. Dit geeft je ogen een lift.

  • Monolid

Er is sprake van een monolid wanneer de vouw in je ooglid niet zichtbaar is. Kies voor een korte wimper om een natuurlijk effect te behouden.

Shapes Eyes

Nu je de vorm van je oog hebt bepaald, dien je er ook rekening mee te houden of je ogen dicht bij elkaar, of juist ver uit elkaar liggen. Volgens het schoonheidsideaal dient er één oog tussen beide ogen te passen. Heb je minder ruimte tussen je ogen? Dan liggen je ogen dicht bij elkaar, en kun je het beste kiezen voor een set wimpers die voller zijn aan de uiteinden. Heb je meer ruimte tussen je ogen, dan liggen je ogen ver uit elkaar, en kun je het beste kiezen voor een set wimpers die voller zijn in het midden en aan de binnenzijde van de strip.

Nu je een keuze hebt kunnen maken voor een stijl die het beste bij jou past, is het tijd om de wimpers voor te bereiden voor het aanbrengen. Houd er rekening mee dat er altijd een linker en een rechter wimperstrip is. Vaak wordt er op de verpakking aangegeven welke strip voor welk oog bedoeld is, maar dit is niet altijd het geval. Het is zo dat wanneer je naar de wimpers kijkt wanneer ze in de verpakking zitten, de linkerstrip is bedoeld voor je rechteroog, en de rechterstrip voor je linkeroog (spiegelbeeld).

R = RECHTS / L = LINKS

IMG_4687

De makkelijkste manier om de wimpers te verwijderen van de verpakking, is door ze voorzichtig (!) los te trekken met behulp van een pincet. Houd de strip altijd vast aan het uiteinde, want wanneer je de wimpers op maat gaat knippen, doe je dit altijd vanaf de buitenzijde. Beschadig je een wimper of de vorm van de strip aan de buitenste zijde, dan kan dit weggeknipt worden zonder dat dit een dramatische impact heeft op de look van de lashes. Knip je de strip aan de binnenzijde, dan worden de wimpers die bedoeld zijn voor het midden van het oog te ver naar voren aangebracht, en verander je daardoor het volledige design van de wimpers.

Fake lashes komen niet in een one size fits all formaat. Het is daarom belangrijk te bepalen hoe lang de strip moet zijn om zo mooi mogelijk langs jouw eigen wimperrand te passen. Laat je de strip te lang, dan ziet het eindresultaat er niet alleen onnatuurlijk uit, maar de strip laat dan ook veel sneller los. Leg de wimpers – zonder lijm – over jouw echte wimpers, en pak ze met een pincet vast op de plek waar jouw natuurlijke wimpers eindigen, aan de buitenzijde van je ooghoek. Nu je de juiste plaats hebt bepaald waar je de wimpers dient te knippen, is het alleen nog maar een kwestie van snip snip.

Een algemene tip die ik je tussendoor even wil geven, is om als beginner te kiezen voor een set lashes met een dunne lijmrand. Hoe dunner de lijmrand, hoe makkelijker het is om de wimpers te buigen naar jouw eigen oogvorm. Een dikkere lijmrand betekent vaak meer weerstand bij het buigen van de strip. De strip laat daardoor makkelijker los, en jij zit met loslatende nepwimpers. Trust me, it ain’t cute honey. Om de strip te buigen, en daardoor makkelijker te laten aansluiten op jouw natuurlijke wimperrand, pak je de beide uiteinden van de strip tussen je vingers en buig je ze naar elkaar toe. Wees hierbij niet té enthousiast – niet vouwen! – maar laat de uiteinden elkaar voorzichtig raken.

Nu je falsies klaar zijn voor gebruik, is het tijd om wimperlijm aan te brengen. Ik gebruik hiervoor de Lashfix van Eylure. Natuurlijk kun je ook een andere wimperlijm gebruiken, zoals bijvoorbeeld de DUO Lash Glue of de Precision Lash Adhesive van Revlon.

IMG_4685

Breng een dun laagje lijm aan over de volledige strip. Aan de uiteinden van de strip kan iets meer lijm worden aangebracht, omdat dit de plekken zijn waarop wimpers het snelst loslaten. Breng de wimpers nog niet meteen aan! Wacht een seconde of 30, blaas even op de lijm (natuurlijk niet wanneer je de wimpers aanbrengt op een model, in verband met hygiëne) en breng de lashes pas aan wanneer de lijm ietwat kleverig (minder vloeibaar) wordt.

IMG_4714

Pak de falsies met een pincet in het midden vast. Doe dit niet aan de rand waarop je de lijm hebt aangebracht, maar pak voorzichtig de wimperharen zelf vast. Plaats de wimpers nu zo dicht mogelijk op het uiteinde van je ooglid, net boven je natuurlijke wimpers, maar niet aan je wimpers vast (op je huid dus). Druk de strip met de pincet allereerst in het midden aan. Omdat de lijm al aan het drogen is, zal de strip makkelijker blijven zitten, en heb je een stabiel uitgangspunt om de beide uiteinden van de strip ook aan te drukken. Persoonlijk vind ik het ’t gemakkelijkst om eerst de strip eerst aan het uiteinde aan te drukken, en vervolgens aan de binnenzijde. Indien de lijm nog niet droog genoeg is, kan het zijn dat de wimpers aan de uiteinden niet meteen goed blijven plakken. Wees geduldig en voorzichtig, en blijf de strip zachtjes aandrukken. De lashes zullen vanzelf op hun plek blijven zitten.

Heb je de wimpers aangebracht? Dan kun je met een pincet, of met je vingers, je falsies tegen je natuurlijke wimpers aandrukken. Deze techniek werkt echter alleen wanneer je voor het aanbrengen van de nepwimpers mascara hebt aangebracht. Heb je dit nog niet gedaan, dus kun je mascara aanbrengen op je falsies. Omdat je ook meteen mascara aanbrengt op je natuurlijke wimpers, zullen je eigen wimperharen vanzelf tegen de valse wimperharen aankomen, en het verschil tussen beiden minder zichtbaar maken. Zie je dat er na het aanbrengen van de wimpers nog lijm zichtbaar is boven de wimperrand? Dan kun je de lijm bedekken met eyeliner of oogschaduw.

And that’s it!

Before - After

Wil je je falsies er weer af halen? Trek ze niet zomaar los! Hiermee kun je namelijk je eigen wimpers ook uittrekken. Het beste is om een oogmake-up reiniger te gebruiken op oliebasis, een gewone olie (ik raad kokosolie aan), of een product dat specifiek is bedoeld voor het verwijderen van valse wimpers (zoals Lift Off van Eylure).

IMG_4686

Neem wat van het product op een wattenstaafje en masseer voorzichtig langs de valse wimperrand. Wees geduldig en niet te ruw. De huid rond je ogen is teer en gevoelig, dus een ruwe hand kan schade aanrichten. De valse wimperrand zal vanzelf loslaten. Blijft er nog residu achter op je ooglid, masseer dit dan ook voorzichtig weg.

Wil je je falsies na het dragen hergebruiken? Dat kan. Zorg er wel voor dat je je nepwimpers goed schoonmaakt. Persoonlijk gebruik ik hiervoor het liefst een anti-bacteriële handzeep en wat lauwwarm water. Wrijf de wimpers uiterst voorzichtig tussen je vingers. Zo verwijderd je bacteriën en overgebleven make-up resten. Lijm die achter is gebleven op de wimperrand, kan er af worden getrokken. Bewaar de wimpers in hun originele verpakking, of in een afgesloten doosje, zodat de vrij blijven van vuil en stof.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips. Heb je toch nog vragen, of wil je graag persoonlijk advies? Laat dan vooral een reactie achter onderaan deze post. Fake it ‘til you make it! (At least when it comes to your lashes!)


False Lashes

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*