Basics Of Beauty | Vollere Lippen

Er was eens… Angeline Jolie. Toen was er… Kylie Jenner. En toen… was er een how to instructie op www.fabeaulous.nl welke jou leert om mooie, volle lippen te krijgen zonder plastische chirurgie of injectables. ‘Cause pouty, kissable lips. Who doesn’t want that?

a8acc46d1a05ec8169f41ecc4ba835ba

Volle lippen zijn hot and happening. En er zijn natuurlijk vele manieren om deze te verkrijgen. Lip fillers, permanente lipvergrotingen, de populaire, maar tevens beruchte Fullips Lip Enhancer… maar de voorgaande opties kunnen leiden tot nare verwondingen en/of onherstelbare schade aan je lippen. In deze Basics Of Beauty wil ik je graag tips en trucs geven welke niet ingrijpend zijn, en toch hetzelfde resultaat kunnen bieden: full and luscious lips.

Exfoliëren

Mooie, volle lippen beginnen met een gezonde, gladde basis. Losse velletjes op je lippen zijn not sexy, en zullen na het aanbrengen van een gloss of lipstick alleen nog maar meer worden benadrukt. Zorg er daarom voor dat je lippen goed zijn verzorgd. Een tip die ik je hiervoor wil geven is om je lippen te scrubben. Hierdoor worden namelijk losse velletjes zachtjes verwijderd, en stimuleer je ook de doorbloeding in je lippen. Een goede doorbloeding zorgt weer voor vollere lippen, want door de wrijving stroomt er meer bloed naar je lippen toe, en wordt je mond voller.

Je kunt je lippen scrubben door er met een tandenborstel zachtjes (!) in ronddraaiende bewegingen overheen te poetsen. Doe dit na het poetsen van je tanden, en je begint je dag met een mooie volle mond! All natural. Een andere optie is om een lipscrub te gebruiken. Deze zijn in de winkel verkrijgbaar, maar kun je ook gemakkelijk zelf thuis maken. Tasty & effective!

Lipscrub met honing & kaneel

  • 50 gram (bruine) suiker
  • 1 eetlepel (biologische) honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel

Meng de bovenstaande ingrediënten door elkaar en je hebt je eigen DIY Lipscrub. Masseer de scrub 1 à 2 minuten zachtjes over je lippen en laat deze vervolgens 3 à 5 minuten intrekken. Wrijf de lipscrub er vervolgens met een vochtig doekje voorzichtig af. De suiker in deze scrub zorgt voor een exfoliërend effect en verwijdert daardoor op smaakvolle wijze (mooi meegenomen!) losse velletjes. De honing zorgt voor een goede hydratatie en heeft tevens een heilzame werking. Fijn voor wanneer je bijvoorbeeld een wondje hebt op je lip. De kaneel zal ervoor zorgen dat je lippen beginnen te tintelen en een beetje opzwellen. De olie zorgt voor hydratatie en laat deze scrub makkelijker over je lippen glijden. All natural and so effective baby!

IMG_6293

Na het scrubben kun je een lipbalm aanbrengen voor extra hydratatie. Ik raad hiervoor de lipbalms aan van Burt’s Bees. 

Make-up Tricks

IMG_6248

Nu je lippen als aan blank canvas klaar zijn voor styling, is het tijd voor tips en trucs met make-up. Make-up kan natuurlijk je best assets highlighten, maar ook extra support bieden op gebieden waar je wel wat hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het voller laten lijken van je lippen. De meest voor de hand liggende manier om je lippen voller te laten lijken, is door ze te overlinen. Overlinen betekent dat je met een lipliner je lippen groter tekent dan ze in werkelijkheid zijn. Doe dit met een lipliner welke dezelfde kleur heeft als de lipstick welke je wilt dragen, of een lipliner welke iets donkerder is (bijvoorbeeld wanneer je een ombre effect wilt creëren). Kies je voor een iets donkerdere lipliner, zal de omvang van je mond niet toenemen, maar zullen je lippen wel voller lijken wanneer je aan de binnenzijde van je lippen een lichtere kleur lipstick aanbrengt. Hierover lees je zo meer, no worries. Je kunt je lippen zo veel overlinen als je wilt, maar houd er rekening mee dat hoe verder je afwijkt van de natuurlijke vorm van je lippen, hoe onnatuurlijker het eindresultaat zal zijn. Ik raad daarom aan je lipliner net boven de natuurlijke randen van je lippen aan te brengen, en bij de hoeken van je mond niet te overlinen. Doe je dit wel, kan dit leiden tot een clownesk effect. And ain’t nobody got time for that honey. Je haalt het meeste uit deze techniek wanneer je niet alleen een lijntje tekent rondom de randen van je lips, maar tevens de buitenste mondhoeken ook een beetje inkleurt. Dit kan met een lippotlood, maar natuurlijk ook met een lipstick in dezelfde kleur als je lipliner. Je hebt nu de basis down.

IMG_6255

Om er voor te zorgen dat de lippen voller en meer volumineus lijken, breng je aan de binnenzijde van je lippen een kleur lipstick aan welke enkele tinten lichter is dan je lipliner. Net zoals bij het contouren en highlighten, zorgt het aanbrengen van schaduwen en lichtere kleuren namelijk voor diepte. Alles wat lichter is van kleur, komt meer naar voren. Breng je aan de binnenzijde van je lippen een lichtere kleur lipstick aan, lijken je lippen plumper en daardoor voller.

Wanneer je in het midden van je lippen ook nog eens een lichtgekleurde gloss aanbrengt, versterkt je hiermee nog meer de illusie van een vollere lip. Wat ik je aanraad, is om hiervoor een lipgloss te gebruiken welke een stimulerende werking heeft voor de omvang van je lippen. Ikzelf gebruik bijvoorbeeld de lipglosses van het merk FusionBeauty. De Infatuation Liquid Shine Multi-Action Lip Fattener (talking about a mouth full) heeft een Amplifat technologie, welke je lippen vergroot door het intensiveren van je lichaamseigen vetzuren.

IMG_6291

FusionBeauty | Infatuation Liquid Shine Multi-Action Lip Fattener | € 29,95

Naamloos

Zo, als het goed is ben je inmiddels al aardig op weg. Wil jij echter die extra mile gaan en je lippen nóg voller laten lijken? Breng dan eens een klein beetje bronzer aan onder je onderlip. Omdat je hiermee een schaduw creëert, lijkt je onderlip nog meer naar voren te komen, en daardoor voller. Breng op je cupid’s bow (het kuiltje boven het midden van je bovenlip) daarentegen een klein beetje highlighter aan, om ervoor te zorgen dat de illusie wordt gewekt dat je bovenlip nog meer naar voren komt. Ook dit zorgt ervoor dat je lippen voller lijken.

IMG_6286

And there you have it: beautiful full lips. Angeline, Kylie, Jay-Z… eat your heart out!

tumblr_o5mcbmoFbA1qbsrh1o1_500

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*