Maybelline | Mastersculpt

Contouring is hot. Mario Dedivanovic – de ongelooflijk getalenteerde visagist van Kim Kardashion – heeft contouring naar een ander level getild. Merken als Smashbox, Anastasia Beverly Hills en NYX hebben op deze hype weten in te spelen door het uitbrengen van prachtige contourpaletten. En alhoewel ook ik niet aan de verleiding van deze big players heb kunnen ontsnappen, was ik blij verrast om te zien dat Maybelline nu ook op deze trend heeft ingehaakt, door uit te komen met de Maybelline Master Sculpt. Tijd voor een review!

IMG_3628

De Maybelline Mastersculpt is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Light/Medium en Medium/Dark. Beiden gaan gepaard met een highlighter. De highlighter bevindt zich in dezelfde pan als het contourpoeder, maar de highlighter neemt slechts een gedeelte van de pan in beslag. Wanneer je alleen het contourpoeder, of alleen de highlighter wilt oppakken met je brush, is dit geen enkel probleem.

Mastersculpt in Light/Medium

IMG_3630

IMG_3632

Mastersculpt in Medium/Dark

IMG_3633

IMG_3634

Wanneer je de contourpoeders optilt, vind je een extra vakje met daarin een spiegel en een brush. Normaliter vind ik – vooral bij drugstore make-up – de penselen – of erger nog, sponsapplicators – niet altijd zo fijn, maar deze brush is in ieder geval wel smal genoeg om strakke lijnen mee te maken. A contour that can cut you. Voor het blenden zou je echter wel weer een andere brush nodig hebben.

IMG_3635

Wanneer meer voordelige merken uitkomen met producten welke eigenlijk worden gedomineerd door high end merken, is het vaak maar de vraag of een lagere prijs ook wel dezelfde kwaliteit kan bieden. Wanneer het aankomt op producten om mee te contouren, stel ik twee absolute vereisten:

a) Het product mag niet warm zijn als een bronzer; en

b) het product mag absoluut geen glitter bevatten.

Wat is mijn eerste indruk? Sigh of relief! De contourpoeders bevatten geen glitter. Gelukkig! Zijn ze echter koel genoeg om mee te contouren? Light/Medium lijkt iets warmer van kleur dan Medium/Dark.

Light/Medium past het beste bij mijn huidskleur. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de MasterSculpt voor een contourpoeder toch iets te warm vind. Je gezicht contouren doe je door het creëeren van de illusie van een schaduw. Daarvoor heb je koele tinten nodig. De MasterSculpt in Light/medium is daarvoor te warm. De MasterSculpt in Medium/Dark is voor mijn complexie te donker. Jammer!

Echter, dat gezegd hebbende, ben ik alsnog zeer onder de indruk van dit product. De MasterSculpt geeft mijn gezicht een bronzed loo, en zorgt voor shape. De textuur is mooi (niet te poederig) en het product laat zich makkelijk en egaal aanbrengen. Dit is absoluut een product dat ik mijzelf dagelijks zie gebruiken als bronzer. De highlighter is voor mij te subtiel. Wanneer ik een highlighter draag, mag deze ook gezien worden. Ik zou het fijn vinden indien Maybelline in plaats van de highlighter nog wat extra ‘contour’poeder zou toevoegen. De MasterSculpt van Maybelline is voor mij, ondanks het feit dat ik hem niet zal geruiken als contourpoeder, een definite winner. Het gebeurt niet vaak dat ik zo snel val voor een product en besluit het te incorporeren in mijn dagelijkse make-uproutine. Een drogisterijmerk dat met zo’n mooi product weet te komen, dat verdient mijn respect en aanraden. Gebruik de MasterSculpt als matte bronzer, en je bent bronzed to go.

IMG-20160313-WA0065 IMG-20160313-WA0008

IMG-20160313-WA0015 IMG-20160313-WA0056

De MasterSculpt van Maybelline is verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat en Etos.

Maybelline | MasterSculpt   € 12,99

2 thoughts on “Maybelline | Mastersculpt

Wat vind je van deze post?


Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

*